dinsdag 23 november 2010

December, feestmaand?

Voor velen is december de leukste maand van het jaar, maar niet voor mij. Hoewel ik overal hoor hoe gezellig en warm het “hoort te zijn”, voel ik mij in december juist extra eenzaam en voelt mijn verdriet nog zwaarder dan anders.
Ook hoort de decembermaand heel uitbundig te zijn qua cadeautjes, eten, feestelijke kleding en versiering in huis. Maar voor mensen zoals ik, die geen royaal inkomen hebben, is dat niet mogelijk. Elke maand is het al sappelen om rond te komen, dus veel extra’s zit er niet in.
Daarnaast ben ik erg gevoelig voor (winter-)depressies, dus ik moet hard knokken om daar niet in terecht te komen.
Meestal kan ik dan ook in januari een diepe zucht van verlichting slaken: dit hebben we weer gehad en het gewone, dagelijkse leven begint weer.

En hoewel ik veel hoor/lees hoe “fijn, warm, gezellig” de komende feestdagen zijn, vermoed ik dat ik niet de enige ben die daar niet zo over denkt. Maar blijkbaar is het een taboe om dat uit te spreken… dan ben je niet “normaal”.
Nu ben ik vaker en op meer gebieden “niet normaal”, dus dat past dan wel weer goed bij mij, hihi.

Maar ik laat me er niet onder krijgen en ga mijn uiterste best doen om deze laatste weken van 2010 toch prettig door te komen. Het liefst ging ik een paar weken weg (of tenminste dan de kerstdagen), maar helaas heb ik daar de financiële middelen niet voor. 
Dus thuisblijven en actie ondernemen! Hoe dat er uit ziet, weet ik nog niet, maar door het hier neer te zetten heb ik de eerste stap gezet.

Kom op Peet… sluit dit jaar op een prettige manier af, en probeer op je eigen manier toch te genieten van de komende weken.

5 opmerkingen:

 1. Hey Peet, ik herken je verhaal wel een beetje. Maar ik kan ook genieten op mijn eentje met weinig geld. Waarom maak je niet wat leuke plannen die niet veel geld kosten en waarin je jezelf extra kan verwennen ? Dan heb je alvast iets leuks om naar uit te kijken en lijkt die maand december veel minder eng en triest .

  Kop op en toch een plezierige decembermaand gewenst !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi. Ik herken het ook een beetje, zins mijn ouders niet meer leven vind ik deze maand niet echt meer leuk, ik ben altijd blij dat het januari is, even een winterslaap en dan weer lekker lente,zeg altijd tegen mij zelf kom schouders eronder dan gaat het wel, Groetjes Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Voor mij is de maand december eentje met iets meer drukte en niet zozeer de feestdagen, want sinds ik hier woon heb ik geen 'verplichtingen'. De zon doet ook veel goeds natuurlijk en soms verlangen wij wel stiekem naar de donkere dagen.
  Kop op en blijf genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je moest eens weten hoe blij ik ben als het 1 januari 0.00 uur is. Dus je bent niet de enige, dat je dat maar even weet!
  Misschien blog ik er nog eens over - en misschien ook niet. In mijn hoofd is deze maand al doorbijten genoeg en dan is het altijd even de vraag of het op 'papier' ook lukt.
  Gewoon doorademen en dan verstrijkt de maand vanzelf ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. lieve Peet
  Wij hebbben hier ook geen nagels om de kont te krabben hoor. Maar we hebben mekaar en dat scheelt dan wel weer. Onze jongens zijn blij met een amigurumi of een keertje zwemmen. Wol haal ik bij de wibra of zeeman voor een euro.
  Het is een moeilijke maand voor mensen zonder geld. Ik weet er alles van.
  Maar laat je niet kisten hoor. Nog even en dan hebben we het allemaal weer gehad.

  dikke knuffel
  Vengy (Cons)

  BeantwoordenVerwijderen