zondag 5 december 2010

Nieuwe creaties

Eindelijk weer eens wat creaties op mijn blog ;-) Sommige zijn al langer geleden gemaakt, maar waren nog niet op de foto gezet.

Een tijdje geleden liet ik al "metamorfoses" zien van gewone kralen. Die gepimpte kralen heb ik verwerkt tot deze ketting:


In de vakantie was ik begonnen aan een Cellini spiraal, voor mij de eerste keer dat ik deze gemaakt heb. Ik vond het nogal saai werk en heb er lang over gedaan om 'm af te krijgen.... ik weet ook nog niet of ik het weer eens ga maken.


Dit is een remake van een ketting waar ik niet helemaal tevreden over was. Oorspronkelijk had de ketting verzilverde buisjes aan het eind, maar ik vond dat niet zo mooi vallen. Vandaar dat 'ie opnieuw geregen is. Ik vind 'm supermooi, vooral met de blikvanger van een kraal die ik als hanger verwerkt heb.


En op verzoek van een vriendin van mijn moeder heb ik deze hanger in het zwart gemaakt. Het is een patroon van de Hongaarse Ande. Ik ga de hanger zo wegbrengen, hopelijk valt 'ie in de smaak.

Posted by Picasa

3 opmerkingen:

 1. Hoi Peet,

  Ik vind de ketting van opgepimpte kralen erg leuk!

  Ik maak ook vaak sieraden, en heb een heleboel kralen liggen die ik echt niet mooi vind! Veel heb ik er ook gekregen!
  Ik heb jaren lang geleefd op bijstandsniveau,ook een paar jaar daaronder.

  Ik maakte toen ook al veel zelf,en met wat schipperen lukte het me altijd om het gezellig te maken. Mijn kinderen hebben er nooit onder geleden, zelfs weinig van gemerkt!
  Ik hoop dat het jou ook lukt!!

  Fijne zondag, groetjes Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Peet ...wat een mooie dingen heb je gemaakt !!...zo knap hoor!!.....heb je vorige post gemist....tja valt soms niet allemaal mee he??? ik vind december ook geen topmaand hoor.....altijd nadenken over het afgelopen jaar......we hebben een hoop mensen verloren...triest...en dan al die heisa om kerst.......druk in de winkel spanning en stress,...nee was het maar weer januari.......of kerst avond das ook goed.....dan is alles weer achter de rug en kunnen wij ook gaan genieten van twee heerlijke dagen....liefs fijne dag sterkte Ria.......

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw wat een mooie kettingen heb je gemaakt, Super. Groetjes Esther.

  BeantwoordenVerwijderen